Hoe werkt augmented reality (AR)?

Augmented reality is de toevoeging van digitale informatie aan de omgeving waarin je bent.

Kijk maar eens om je heen en maak met je duim en wijsvinger een net-alsof-bril. Door je bril zie je een beertje op de grond lopen. Maar als je je bril af doet, is hij weg.

De net-alsof-bril

De net-alsof-bril is bij augmented reality de camera op je telefoon of tablet. Op je scherm zie je het beertje op de grond. Maar als je de telefoon weghaalt, is hij weer weg.

Hoe werkt dat dan?

Je telefoon is een knap apparaatje. Het kan rekenen, je stem opnemen, apps downloaden en foto’s maken. Dit is allemaal zo geprogrammeerd. Je kunt een telefoon ook zo programmeren dat de camera iets herkent en daarop reageert.

Programmeertalen

Een telefoon is geprogrammeerd zodat hij doet wat jij vraagt. De taal die je daarvoor gebruikt noem je een programmeertaal. Naast letters gebruik je in die taal ook andere tekens. Voorbeelden van programmeertalen zijn HTML, CSS en Javascript.

Game engines

Het Nederlandse woord van “game” is spel en “engine” is motor. Een game engine is een computerprogramma waarin games geprogrammeerd worden. Of, in het geval van augmented reality, wordt de digitale informatie via een game engine in je telefoon gezet.

 

 

The Lab is an inspiring place with like-minded people who have the ambition to start a successful business and /…