Bulls en Beren – De Avonturen Van Max

Bulls en beren zijn de nieuwste rage in de aandelenmarkt. Ze kunnen uw financiële situatie maken of breken, dus verklaren wat elk van hen betekent. De basisdefinitie van een stierenmarkt is dat het is wanneer aandelen van een bedrijf in waarde stijgen. Een beermarkt is wanneer de waarde van de aandelen afneemt.

Dat betekent niet dat je alleen in Bull Markets moet investeren of alleen in beren investeren. Het is gewoon een manier om naar uw beleggingsopties te kijken. Als je alleen tijd hebt om het nieuws te bekijken en op de hoogte te blijven van alle hete aandelen, dan is het waarschijnlijk het beste om dat te doen. Maar als je bent als de gemiddelde persoon die zich niet kan veroorloven om de hele dag voor de tv door te brengen, wil je bij beide betrokken raken. U moet tenslotte uw rekeningen betalen en moet u een veilige plaats hebben om uw geld te behouden.

Een vaak gestelde vraag is: welke aandelen nu kopen? Nu, voor mensen die niet zo druk zijn, zijn er vaak dat de stier- en draagmarkten naast elkaar bestaan. Wat dit voor de meeste mensen betekent, is dat ze moeten beslissen wat ze moeten investeren wanneer ze zien dat de ene markt het goed doet en wat er geld in moet stellen wanneer ze zien dat er één beermarkt begint.

Als u zich bijvoorbeeld bezorgd bent om de olieprijzen door het dak te gaan, zou u kunnen nadenken over het plaatsen van wat geld in olie-voorraden. Als de olieprijzen door het dak gaan, betekent dat dat oliemaatschappijen het heel goed doen en u nu wilt verdienen, terwijl de prijzen laag zijn.

Als u echter niet de hele dag hebt om het nieuws te controleren, is het echter mogelijk dat u in beide investeert. Dat is in feite wat veel mensen doen. Wanneer ze zien dat de beermarkt sterft, kopen ze vaak in de bull-markt. Tegelijkertijd, als de stieren grote winsten beginnen te maken, zullen ze waarschijnlijk uitverkochten en al hun winsten met hen innemen. Daarom, als u probeert te voorspellen wanneer de aandelenmarkt omhoog of omlaag gaat, is het belangrijk om beide te doen. Misschien denk je dat je alleen maar investeert voor de up-time en de down time, maar er is altijd een kans dat de stieren te sterk kunnen worden en te snel uitverkocht voordat de beren inhalen en het overnemen.

Er zijn ook tijden dat zowel de stieren als de beren tegelijkertijd zullen bestaan. Natuurlijk, als u in beide wilt investeren, is het belangrijk om te onthouden om uw portefeuille te diversifiëren, zodat u het niet riskeert, eindigt met een stel voorraad die niet is gecorreleerd met iets anders. Als u bijvoorbeeld veel schulden heeft, is het waarschijnlijk niet een goed idee om al uw geld in slechts één voorraad te plaatsen. Vergeet niet dat je golven wilt kunnen rijden die op de aandelenmarkt kunnen komen. Als u ervoor kiest om in beide aandelen te investeren, is het belangrijk om te begrijpen hoe de trends aan beide zijden spelen, wat u kan helpen beslissen welke meer geschikt is voor uw portefeuille.

Bull en beren hebben ook de neiging om vluchtig te zijn. Dit betekent dat ze gemakkelijk een routebeschrijving kunnen zwaaien in een kwestie van uren of zelfs minuten. Om deze reden moet je elke dag een goed oog op de markt hebben. Als je voorraden koopt die uitsluitend op nieuws is gebaseerd, is er een kans dat het nieuws zou kunnen veranderen op het moment dat de markt de volgende ochtend opent. Dit is de reden waarom het vaak een goed idee is om aandacht te schenken aan financieel en zakelijk nieuws.

Als je geld hebt en een tijdelijke bear-markt wilt rijden, is het waarschijnlijk een goed idee om af te houden bij het maken van belangrijke beslissingen. Door vast te houden, kun je waarschijnlijk op de markt wachten en een winst maken wanneer het zich terugwisselt. Aan de andere kant, als je jezelf een hebzucht laat en te snel te veel aandelen koopt, kun je uiteindelijk veel geld verliezen voordat de stieren terugkomen.

Ten slotte, het is belangrijk om te onthouden dat veel beleggers zich aangetrokken voelen tot beide stieren als beren. Op de lange termijn zijn beide heel logisch. Je kunt veel geld verdienen door in één keer te handelen. Het is echter vaak beter om uw aandacht te richten op één type markt en alleen dienovereenkomstig investeert.